Twitter

Egyesületeim

Napkeltétől napnyugtáig a nyomon PDF Print E-mail
Tuesday, 24 December 2013 06:00

Ez elsőnek túlzásnak tűnhet, de mégsem. Lappföldön egy átlagos edzést is nehezen lehet abba a 2 és fél órába belesűríteni amikor állítólag a nap fenn van (bár nekünk nem nagyon mutogatta magát az utolsó két nap kivételével amikor megtévesztően a ragyogó napsütéshez -20-30 fok társult)

 

Közel két hetet Lappföldön töltöttünk a klubbal, először Svédországban, Kirunában -edzőtábor, WRE versenyek- majd Finnországban Ylläs környékén Világ Kupáztunk.
Szinte azt is mondhatom , hogy közelebb nem is volt hó, mindenesetre sítájfutásra nem volt elegendő.
Röviden és tömören nem sikerültek annyira jól a versenyek az elsőt és az utolsót leszámítva. Kicsit kaotikus is volt a szervezők oldaláról, az én részemről meg csak ismerkedés volt a térképpel (első térképes edzéslehetőség az évben). Az időjárás szempontjából meg bazi hideg volt :S... valaha megélt hideg rekordom is megdőlt - 35,5 fokkal. Valahogy úgy érzem 11 nap után Lappföld szép és bájos, de ha lehet április előtt ne kelljen ott sífutni.

Viszont egy bizti ehhez a műfajhoz nagyon kellenek a funkcionális sportruhák. Jó meleg, windstopperes aláöltözetek elengedhetetlenek. Popsit leszámítva én nem is fáztam :)

Az első Világkupa sorozaton Tove A. (SWE) nagyot nem villantott viszont annál inkább Daisy K.(EST) és Hanna H. (CZE). Nem hiába hisz Daisy már 1 hónapja Lappföldön edz, Hanna meg szeptember óta Svédország egyik legnagyobb sífutó központjában 100%-ban sportol.
Az én katasztrofális eredményeimet nem tudom megmagyarázni, de remélem a vasárnapi verseny megtörte a jeget és jó irányba fogok haladni. Mindenesetre talán életem második legjobb sítájfutó verseny volt, hiba nélkül esetleg egy rossz útvonalválasztás ami benne maradt az én részemről. Versenyrendezők részéről meg kb. 30 sek ami egy nem működő EMIT egység miatt vesztettem, hogy becsületesen visszafordultam és újra érintettem de nem adott jelet magából...

A versenyek óta 3 hét eltelt és 40 fokkal melegebb van Morában, idén sajna nem lesz fehér karácsony. De annyira nem vészes a helyzet hiszen innen 30 km-re ez a sok eső részben hóban hullott így még Szenteste előtt belefér egy sífutó edzés :).

ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET!

 
dsc_0129.jpg

Szponzorok

Versenyek

Main page Contacts Search Contacts Search