Twitter

Egyesületeim

Újra úton északra PDF Print E-mail
Friday, 10 January 2014 15:24

December eleje óta sorra törölve voltak a versenyeink, de most újra úton vagyunk. Ismét északra, bár nem annyira mint előző alkalommal, de most is kijut 10 óra autózás Bodenig. Az elmúlt meleg hónap miatt elköltöztették a versenyt...

Hihetetlen a decemberi átlaghőmérséklet pluszban végződött annak ellenére, hogy az első hetében mínusz 10 alatt volt. Nem csak nekünk okoz ezzel fejfájást, hanem a sífutóknak is. De állítólag jön a hideg és elkezdődhet a műhógyártás. A világ legnagyobb sífutóversenyének (Vasaloppet) rendezői is túl vannak már néhány krízis gyűlésen. A márciusi 90 km es verseny helyszínén jelenleg egy csepp hó sincs, de a rendezők szerint nincs nagy pánik, hiszen a hegyekből valamint a „hó gyárból” előteremtik a hozzávalót. A mai országos fő hírek között többek között azt is bemondták, hogy a hétvégi mínuszokban elkezdik a havat gyártani a Vasaloppetre.

Szóval úton vagyunk, már csak 6 óra autózás :D. Harmadszorra fogok ezen a környéken versenyezni. Most pont ott fogunk versenyezni (remélhetőleg!), ahol 3 éve lefújták…verseny napján -30 fok volt. Persze minket nem kellett sajnálni akkor, elautóztunk helyette a sarkkörig és láttunk egy tucat rénszarvast :). Őszintén most némileg jobb reményekkel utazunk Bodenbe, az előrejelzés -17-20-at jósol. De szerintem nem kell félni, hogy most eltörlik, mivel ha a megengedett határnál (-17 fok) hidegebb lesz, mindenki ráfúj a hőmérőre csak hogy versenyezhessen. Szombaton svéd középtávú bajnokság lesz, vasárnap meg egy hosszú távú kupa verseny. Svédeknek ez lesz a válogató a világ versenyekre, szóval mindenkinek csillantania kell.

Hú de vágyok már egy szép havas tájra, kicsit már elegem volt ebből a sáros, sötét télből…

 

 
dsc_0129.jpg

Szponzorok

Versenyek

Main page Contacts Search Contacts Search