Twitter

Egyesületeim

Kőkemény Kazahsztán PDF Print E-mail
Saturday, 09 March 2013 15:58

Az időjárás valahogy nem volt velünk...rögtön a  sprint verseny napjára lehavazott egy adag és hirtelen felmelegedett. Ahogy az szokás csúszott is a rajt, bár ez nem jelentett nagyobb gondot nekünk mivel helyben laktunk. Annál inkább az orosz, svéd, finn és svájci csapatoknak akik a távolabbi drága szálláson laktak és közel 2 órás lett a 30 perces kiutazásuk.

Staffan Tunis a befutón

Klaust se nyugtatta a helyzet, mert halvány lila gőze sem  volt, hogy mit waxoljunk. Gyorsan összedobtunk 4 különböző lehetőséget, de utólag kiderült egyik sem volt az igazi.
A pályák nagyon küzdősek lettek, mind technikailag és mind fizikailag. A térképen a sok nyomot követni és néhol méterig  elsüllyedő bottal küzdeni nem mondható kellemesnek. Természetesen a nagy csapatok valami hihetetlen méretű tányérral versenyeztek, ami jócskán megkönnyítette a dolgukat. Nem hittem volna soha sem, hogy a nagy REX tányér egyszerűen csak így elsüllyedhet.

Sprint térkép

Összességében egyet hibáztam a 7-es pontra, de egyből rájöttem, ahogy az 1-es pont mellett elhaladtam. Az meg, hogy ennyire lassan ment nem értem...például a 8-asra szerintem a legoptimálisabb útvonalon mentem még is több mint egy percet kaptam. Lehet nem csúsztak annyira a lécek, de sosem ácsorogtam. A 9-esre nem az volt az eredeti tervem, de későn vettem észre, hogy nem fordultam be balra, így inkább jobbról támadtam a pontra. Ez kár volt, mert fölöslegesen másztam így a keskeny nyomon.

Merülés

A verseny után nézegettem a GPS-t és nagyon érdekesnek találtam Tove útvonalát az 5-6 átmeneten.Talán ez volt a legtechnikásabb átmenet a sok-sok elágazással. Ő az egészre fittyet hányva  kiment egyenesen a térkép jobb szélén menő nyomra és onnan be a pontra. Mások középen lavíroztak, én meg kicsit balra a vastag nyomot megtámadva.

Zacsi sztájl - rendezők két méretben is gyártottak esőkabátokat :D


Sprint eredménye


Nők
1 Tove Alexandersson SWE 15:08
2 Mervi Pesu FIN 15:14
3 Tatiana Kozlova RUS 15:17
30 Laura Fenyvesi HUN 20:51


Férfiak
1 Peter Arnesson SWE  15:51
2 Andrei Lamov RUS 16:06
3 Kiril Veselov RUS 16:17
34 Klaus Csúcs ROU 19:25A középtáv mindent überelt. Az időjárás a szakadó esővel tökéletesen megnehezítette mindenkinek a waxolását. Amikor láttam az engem utolérő norvég csajt, aki sétált a lécein már a második pontra valahogy nyugtatta a lelkemet. De az kevésbé, hogy  60 százaléknál átmentünk a stadionon és érzésre  jó lett volna már a célon áthaladni ekkor. A pályáról most nem tudok írni se térképet rakni, mert még nem kaptuk vissza a térképeket.

Gion a befutón


Középtáv eredmények


Nők
1 Anastasia Kravchenko  RUS 53:37
2 Tatiana Kozlova RUS 54:57
3 Josefine Engström SWE 55:25
30 Laura Fenyvesi HUN 78:52


Férfiak
1 Peter Arnesson SWE 56:51
2 Andrei Lamov RUS 58:52
3 Kiril Veselov RUS 59:06
29 Klaus Csúcs ROU 74:24

 
dsc_0433.jpg

Szponzorok

Események

NOEVENTS

Versenyek

Main page Contacts Search Contacts Search