Twitter

Egyesületeim

Arany a markomban PDF Print E-mail
Thursday, 21 March 2013 20:37

Azt hiszem nem sok külföldi, de végképp nem magyar mondhatja el, hogy aranyat nyert svéd bajnokságon. Bár ezt most nem egyéni versenynek, hanem váltónak köszönhetem de a szövetségi kapitányt idézve "a svéd bajnoki arany az svéd bajnoki arany" :). Elképzelhető sok ember elcsodálkozott, hogy idejött egy kis magyar 3 éve és most meg beskalpolt egy aranyat:).


A váltó maga 2 emberből állt és mindenkinek két-két kört kellett futnia: 5-2-2-5 km. Szerintem nagyon okos ez a felosztás nem kell sokat fagyoskodni, különösképpen olyan alkalmakkor mint most a -15 fokban. Ez pont márciusi idő...itt Luleaban :)
Nagyon jó versenyt futottam, szerintem technikailag hibátlanul. Mondhatni az év versenye volt, de nem csak nekem Magda is ugyanezt mondta, pedig ő már szerzett egy VB ezüstöt Kazahsztánban a svéd váltóval. De csak mint mindig nem volt ez olyan könnyen szerzett arany mint azt az ember gondolná. A befutópontnál Klausék ordítottak "én vagyok az első" de a célba érkezésnél Klaus kétségbeesetten mondja, hogy Magda nem olvasott ki az utolsó köre után, sőt még el is vesztette a dugókáját. Félóra múlva jön velem szembe Magda és mondja még nincsen meg. Közben a kísérőverseny is elindult és attól féltünk valaki - aki véletlen elvitte - törli és akkor tényleg oda az arany. Klaus egyesével ellenőrizte a törlésnél az emberek dugókáját mi meg kérdezősködtünk és kértünk mindenkit nézze át a csomagját. Végül szerencsénkre meg lett, valaki ahogy összemarkolta a dolgait elrakta és a dugóka ami pár ragasztócsíkkal is meg volt toldva beleragadt az illető alsónadrágjába :DNagy élmény volt látni/hallani a nevemet különböző újságokban, a svéd tájfutás honlapján vagy a rádióban. Otthon egy egész szezon alatt nem jelent meg ennyi... Erről jut eszembe épp a minap írt egy kisöreg akivel még szezon elején ismerkedtem össze Stockholmba utazva a buszon. Valahogy szóba elegytünk és amikor megtudta, hogy magyar vagyok felcsillantak a szemei. Van egy jó öreg boxoló barátja Magyarországon, de sajnos '89 után megszakadt a kapcsolat közöttük és megkért, hogy segítsem megkeresni a őt. Egye fene odaadtam a névjegykártyámat de nem jelentkezett egészen mostanáig...hallotta a nevemet a rádióban és eszébe jutott, hogy anno tőlem kapott egy névjegykártyát csak az valahogy elkallódott. Szóval felkeresett én meg most próbálom megkeresni Bakonyi "Tuskó" Nándor haverját. Ha esetleg van valakinek infója, írjon nekem!

 

 
dsc_0500.jpg

Szponzorok

Események

NOEVENTS

Versenyek

Main page Contacts Search Contacts Search