Twitter

Egyesületeim

Sí(táj)futó életem

Tájfutás

Mondhatni tényleg korán kezdtem tájfutni, éppen megtanultam járni és 14 hónaposan résztvettem első Hungária Kupámon. Néhány évvel később belekezdtem az igazi tájfutó életbe, rendesen térképpel, tájolóval bolyongtam a soproni erdőkben SMAFCosként. N 14-esként már a Kőbányai Tájfutó Klubnak versenyeztem. 2002 és 2008 között Budapest Válogatott voltam. Ifi koromban többször is lesérültem, de juniorként bekerültem a Magyar Válogatottba. 2008-ban Svédországban, Göteborgban rendezték a JWOC-t. Ez skandináv viszonylatban is a legkeményebb terepekhez tartozik, ezért büszke vagyok a hosszútávon elért 33. helyezésemre. A felkészülésemben segített: Boros Zoltán, Kovács Zoltán és Valkony Ferenc. 2012-ben hazai pályán, Moraban képviseltem Magyarországot a Felnőtt Tájfutó Európa Bajnokságon (EOC).

Sí(táj)futás

Erasmusnak köszönhetően az utolsó szemeszteremet Finnországban, Espooban töltöttem. Kivételesen jó és hosszú szezont fogtam ki. Ahol laktam a környékbeli erdőkben mindenfele sífutónyomok voltak, na meg legalább 1 méteres hó, szóval nem a legalkalmasabb a tájfutáshoz. A családnál ahol laktam mindenki ment naponta sífutni, miért is hagynám ki?!

A 2011-es téli szezon a Sítájfutó Európa Bajnoksággal kezdődött Norvégiában, egyben ez volt az első téli világversenyem is. Ilyen körülmények között a 31. és 32. hely elfogadhatónak számít. Márciusban részt vettem első Sítájfutó Felnőtt Világbajnokságomon itt Svédországban, ahol az egyéni futamokon 37. és 40. lettem, a magyar váltó tagjaként pedig a 10. helyen végeztünk.

A 2012-es szezonban 3 Világkupa sorozaton tudtam elindulni. Legjobb helyezést (18.) a kaliforniai Lake Tahoe-nál értem el. A szezon végén az összetett 25. helyen végeztem, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét elérve.

A 2013-as tél már nem csak a sítájfutásról hanem a sífutásról is szólt. Sítájfutásban nemzetközi szinten is sikerült néhány egyéni legjobbat fussak, de a svéd bajnokságokon elért helyezéseimre vagyok a legbüszkébb.

2012/2013 eredmények

Sítájfutás:

1. Svéd Váltó Bajnokság - Magdalena Olssonnal, 3. Svéd Sprint Bajnokság, 4. Svéd Középtávú + Hosszútávú Bajnokság, 10. Svéd Vadászrajtos Bajnokság
15. Ski-O Tour (FRA,SUI,ITA)
28. Ridder (KAZ), Sítájfutó VB hosszútáv
30.Madona (LAT), Sítájfutó EB hosszútáv

Sífutás:

Seefeld (AUT), FIS verseny 5 km F, 235 FIS pont
Val di Fiemme (ITA), Sífutó VB Selejtező 5 km F , 270 FIS pont

 

 
 
dsc_0129.jpg

Szponzorok

Események

NOEVENTS

Versenyek

Main page Contacts Search Contacts Search